Pa Tenerifi

Plānojot braucienu mēs jau zinājām, ka aptuveni šajā laikā notiek Tenerifes karnevāls, kas ir otrais lielākais pasaulē aiz Riodežaneiro karnevāla. Pēc Loro parka apskates devāmies uz Puerto de la Cruz plsētas centru skatīt, kas tur notiek.

Un notika arī! Pilsētas iela bija pilnas ar cilvēkiem karnevāla tērpos, jautrība, prieks un mūzika visapkārt. Tā nu mēs arī ienirām pūlī un baudījām šo fantastisko gaisotni līdz pat pusnaktij, kad devāmies atpakaļceļā.

Ekskursijas pa salu

Nākošajā dienā devāmies uz salas ziemeļrietumiem. Kad konstatējām, ka mūsu ieplānotie apskates objekti vēl nav atvērti tūristu apskatei, devāmies uz La Laguna pilsētu (pilns nosaukums: San Cristobal de La Laguna) – šīs pilsētas vēsturiskais centrs kopš 1999 ir iekļauts UNESCO Pasaules kultūras mantojuma sarakstā.

La Laguna senā pagātnē ir bijusi Kanāriju salu galvaspilsēta, bet mūsdienās teritoriāli ir saplūdusi ar Tenerifes galvaspilsētu Santa Cruz de Tenerife. La Laguna ir klusa pilsētiņa salīdzinot ar piekrastes rajoniem, kur mīt tūristi, tās centrā ir daudz skaistu celtņu, kuras arī apskatījām.
Pēc šīs dienas ceļojuma paņēmām pāris „brīvdienas”, lai atpūstos pludmalē, baudītu sauli, okeāna viļņus un pilsētiņā pieejamās izklaides.

Teide – otrais mēģinājums iekarot vulkānu


Pēc dažām dienām veicām otro mēģinājumu piekļūt Teide vulkānam, šoreiz izmantojot apkārtceļu un tas izdevās veiksmīgi. Brauciens bija ļoti interesants, jo bijām kalnos tādās vietās, no kurām pavērās fantastisks skats uz salu, bet atsevišķās vietās bija pat iespējams redzēt citas arhipelāga salas.
Piebraucot tuvāk vulkānam apkārtējā ainava mainījās, pārņēma sajūta, ka esam kaut kur uz mēness – visapkārt pavērās sacietējušas lavas lauki. Pa ceļam pamanījām, ka augstienē ir daudzas marķētas pārgājienu takas kalnu tūristiem; nākošreiz dodoties uz Tenerifi šo iespēju noteikti vajadzēs izmantot.
Vulkāns Teide atrodas Teides nacionālā parka teritorijā (Teide National Park, Parque National del Teide) un ir visvairāk apmeklētais nacionālais parks Spānijā. Kopš 2007. gada tas ir iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Pēdējais vulkāna izvirdums tika fiksēts 1909. gadā.
Lai nokļūtu vulkāna virsotnē, izmantojām pacēlāju, kurš mūs nogādāja 3550 metru augstumā.Patiesībā mēs izkāpām uz panorāmas platformas, līdz virsotnei ir iespējams uzkāpt kājām, taču, lai to izdarītu, nepieciešama speciāla vietējo varas iestāžu atļauja.

Brauciens augšup aizņēma apmēram 10 minūtes. Platforma vēl joprojām bija pilna ar sniegu un uz tās pūta spēcīgs vējš, tāpēc drīz vien devāmies lejā, taču apkārtējā ainava, kas pavērās no augšās, bija brauciena vērta. Teides virsotne aiz Fudži kalna Japānā ir otrs apmeklētākais lavas ainavas skatu punkts pasaulē.
Pēc vulkāna apmeklējuma devāmies tālāk gar salas piekrasti rietumu virzienā un pa ceļam uz naktsmītni piestājām Teno kalnos, kas paši par sevi ir brīnišķīgs dabas veidojums. Netālu noMasca ciemata vērojām brīnišķīgu saulrietu. Šis ciemats Tenerifē ir īpašs ar to, ka tam nekad nav uzbrukuši Atlantijas okeāna pirāti, jo apkārtējie klinšainie kalni praktiski nepieļauj tādu iespēju. Ciematā dzīvo tikai ap 150 iedzīvotāju, ceļi, kas izbūvēti tikai 1991. gadā, ir ļoti šauri un braukt ir diezgan grūti, bet ļoti interesanti.

Aktīvā atpūta


Pirms aizbraukšanas no Tenerifes mums vajadzēja vēl vienu piedzīvojumu, lai ceļojums būtu pabeigts godam – pārgājienu kalnos. Pēc janvāra vētrām daudzas oficiālās tūristu trases bija slēgtas, tāpēc nolēmām atrast kādu pārgājiena sākuma punktu pašu spēkiem netālu no Adeje pilsētas. Sākām no vietas, kur apkārtnē auga kaktusi un devāmies augšup, kur izbaudījām skaistus skatus un priežu mežus.
Pēc kalnu pārgājiena atlikušo laiku Tenerifē pavadījām laiskojoties saulē un vakaros apstaigājot vietējos restorānus. Tādā veidā netālu no mūsu mītnes vietas pie pludmales uzgājām ļoti labu spāņu restorānu Meson Las Tapas.
Vakaros restorānā skanēja dzīvā mūzika, pusdienās un vakariņās tika piedāvāti garšīgi ēdieni un dzērieni, ieskaitot bezalkoholiskos kokteiļus bērniem (tikai ņemiet vērā, ka viesmīļi parasti ir gatavi atnest tik vairāk maltītes, nekā iespējams apēst). Bija mums pozitīva pieredze arī citos bāros un restorānos.