Grila mērce


Lai tur vai kā, bet pašu gatavota grila mērce gaļai (un ne tikai) ir manta un mērce kā tāda ir neaizvietojama jebkura ēdien sastāvdaļa! Bet ja mērce ir pašu gatavota, tas ne tikai parādīs jūsu kulinārijas talantus, bet arī būs īpaša bauda un sarunas temats gan paām gan apkārtējai kompānijai.
Internetā ir pieejamas daudzas un dažādas receptes mērcēm dažādiem dzīves gadījumiem. Nepretendējot uz pārmērīgu oriģinalitāti, varu tikai pateikt, ka esam šo mērci izmantojuši vairākkārtēji gan griletai gaļai gan arī salātiem. Šis ir mans personīgais ieguldījums padarīt līdzcilvēku dzīvi mazliet interesantāku, kad tiek gatavoti burgeri cepot gaļu uz atklātas uguns vai vienkārši gatavojot dārzeņu salātus.
Sastāvdaļas visparastākās veikalā nopērkamās, bet garšu var veidot pilnīgi pēc garastāvokļa un saviem garšas paradumiem. Tāpēc arī konkrēts daudzums sastāvdaļu receptē netiek norādīts – viss pēc pašu ieskatiem (nu protams, nevajag likt medu vairāk par kečupu, bet, iespējams, kādam arī tā varētu patikt pat labāk). Pieņemu, ka šī merce varētu arī būt izmantojama veģetārajos un vegānu ēdienos, lai gan tāda veida dzīvesveidu nekad neesmu reklamējis un atbalstījis; kā saka – katram savi putni.

Sastāvdaļas

Kečups, sojas mērce, sinepes (saldenas), čili mērce (tabasko), ķimenes, medus, etiķis vai citrons.

Gatavošana


1. Katliņā ielej mazliet ūdens, kuru uzkarsē.
2. Lēnām maisot pievieno kečupu.
3. Pēc garšas pievieno nedaudz sojas mērces (tā aizstās arī sāli), sinepes, mazliet saberztas ķimenes.
4. Atkarībā no tā, cik saldumu gribam mērcei, pievieno medu un skābumam etiķi vai citrona sulu.
5. Ja gadījumā mērce sanāk par biezu, jebkurā brīdī var pieliet vairāk ūdens (iegūtā masa nav jāuzvāra, pietiks, ka tā ir tuvu pie vārīšanās temperatūras).

Pasniegšana

Jūs noteikti paši sapratīsiet, kad mērce ir gatava; ļaujiet tai mazliet atdzist un lieciet virsū uz bezmaz visa, kas ienāk prātā, īpašī, ja atpūšaties zaļumos vai dārzā. grilēts atpūšoties zaļumos pie dabas krūts. Kā jau teicu, šī grila mērce īpaši labi garšo ar burgeriem un arī ar zaļajiem dārzeņu salātiem. Loti laba arī ar kartupeļu čipsiem. Lai labi garšo!