Verona, Sirmione un Garda ezers

Verona


Kādu dienu laiks Itālijas Alpos bija ārkārtīgi miglains un lietains, tāpēc mēs nolēmām doties dienvidu virzienā meklēt sauli. Tādā veidā dažu stundu laikā mēs sasniedzām Veronu. Bez kādiem iepriekšējiem plāniem šajā pilsētā atradām vienu no populārākajām Veronas apskates vietām – amfiteātri.
Verona ar nedaudz vairāk nekā ceturtdaļu miljonu iedzīvotāju ir otra lielākā pilsēta Veneto reģionā un trešā lielākā Itālijas ziemeļaustrumos. Laikā no 13. līdz 14. gadsimtam Verona piedzīvoja lielu labklājības izaugsmi, kļūstot varena un bagāta. Slavenā Viljama Šekspīra lugā Romeo un Džuljeta aprakstītas darbība, kas notiek Veronā. Pilsēta ir iekļauta UNESCO pasaules  kultūras mantojuma sarakstā.

Dienā, kad ieradāmies Veronā, vakarā bija paredzēta opera amfiteātrī un mēs nolēmām izmantot šo iespēju un vēlreiz noskatīties Verdi operu Aida. Tas bija pareizs lēmums, jo ir absolūti neaprakstāma sajūta, baudot profesionālu sniegumu un izcilu akustiku pārpildītā senā Romas arēnā (tās vēsture aizsākās 1. gadsimtā pēc mūsu ēras). Pie kam, lielākā daļa lugas bija pēc saulrieta, kas padarīja uzvedumu vēl iespaidīgāku.
Pirms lugas pastaigājām pa pilsētu. Ļoti skaisti izskatās upe, kas tek caur pilsētu un ir bauda staigāt pa tās krastiem. Ja braucat ar auto, jāuzmanās ar iebraukšanu vecpilsētā, jo, kā daudzās citās Itālijas pilsētās, braukšana pa pilsētas centru ir ierobežota ar aizlieguma zīmēm, taču nekādu fizisku barjeru satiksmes ierobežošanai nav.

Sirmione un Garda ezers

Pēc nedēļas Canazei ciematā Itālijas Alpos mums nācās pamest kalnus. Mūsu nākamais mērķis bija Sirmione – skaista pilsētiņa, kas atrodas uz Garda ezera Sirmio pussalas. Dažas dienas tur pavadījām, baudot pilsētu, sauli, klīstot pa pilsētu un apmeklējot apkārtnes tirdzniecības vietas.

Garda ezers ir lielākais ezers Itālijā un ļoti populārs brīvdienu galamērķis; tas ir aptuveni 50 kilometrus garš un 15 kilometrus plats, tomēr lielākā ezera daļa ir diezgan šaura.
Atrodoties Sirmionē, divas naktis pavadījām viesnīcā Mirabello – pietiekami ērti par samaksāto cenu un ērtu arī novietojuma ziņā. Pirms atgriešanās mājās (mūsu lidojums bija paredzēts agri no rīta) pusi no pēdējās dienas pavadījām Bergamo.
Bergamo atrodas Lombardijas reģionā Itālijas ziemeļos, netālu no Milānas. Tā ir maza pilsēta, kurā dzīvo nedaudz vairāk nekā simts tūkstoši cilvēku, lai gan ar to pietiek, lai tā būtu ceturtā lielākā pilsēta reģionā.
Pēdējo nakti pirms izlidošanas pavadījām viesnīca Donizetti Bergamo – tā nav centrā esoša viesnīca, tomēr ļoti ērta un nokļūšana uz pilsētas centru ir ātra un ērta. Apmeklējām Bergamo vecpilsētu, pastaigājāmies pa pilsētas centru, dodoties augšā kalnā ar kalnu pacēlāju, lai baudītu skatu no augšas.
Par Bergamo mums ir vispatīkamākās atmiņas – pieredze, kā kalnu tramvajā doties uz vecpilsētu, kā arī vakarā baudījām ļoti garšīgu itāļu picu, kas tika pārdota ķīniešu restorānā. Šīs nav vienīgās ceļojuma piezīmes par Itāliju; jūs varat izlasīt rakstus par braucieniem uz Dienviditāliju, Itālijas Alpiem un citus.