No Rigas uz Londonu ar autobusu un vilcienu

Šis ir turpinājums mūsu ceļojumam no Rīgas uz Londonu. Pirmajā dienā braucām no Rīgas uz Varšavu un pēc pusnakts turpinājām braucienu Ecolines autobusā uz Berlīni. Jau uz rīta pusi, apmēram ap pieciem, pirms Vācijas robežas autobuss piestāja degvielas stacijā un braucējiem bija iespēja izkāpt ārā izstaipīt kājas.

Diezgan precīzi pēc saraksta agri no rīta ieradāmies Berlīnes autoostā Am Funkturm on Masurenallee, kur diezgan daudzi citi pasažieri izkāpa. Autobuss tālāk brauca uz Braunšveigu, bet tā galaunkts bija vēl daudz tālāk – Štutgarte.

Berlīne


Pēc izkāpšanas no autobusa devāmies uz tuvāko metro staciju Kaiserdamm (gājiens līdz stacijai tikai kādi 300 metri), lai nokļūtu Berlīnes centrālajā dzelzeļa stacijā. Metro biļete vienam braucienam maksā 3 eiro, pirms iekāpšanas metro biļeti vajag nokompostrēt.
Pa ceļam Berlīnes Zoo pieturā jāpārsēžas no U uz S līniju, jāiziet virszemē un kādi 100 metri jānoeiet ar kājām. Rezultātā nepilnas stundal laikā jau bijām centrālajā dzelceļa stacijā, kur pāris stundas bija jāuzkavējas gaidot mūsu vilcienu uz Briseli.

Otrās dienas brauciens ar vilcienu: Berlīne – Ķelne

Kā jau iepriekš bija plānots, nomainījām autobusu uz vilcienu. Berlīne mūs sagaidīja ar jauku laiku, jau no paša rīta spīdēja saule un brauciena laikā tas krietni uzlaboja garastāvokli.

Kad pirku biļetes, nolēmu piemaksāt ap 10 eiro, lai brauktu 1. klasē. Reālā starpība sanāca kādi 7 eiro, jo biļetes rezervācijas maksa (ap 3 eiro) jau ir iekļauta pirmās klases biļētē. Kopā biļetes cena sanāca 64,5 eiro – pat lētāk kā autobusa biļete uz Berlīni. Tas noteikti atmaksājās, jo braukšana bija daudz ērtāka un klusāka, arī vagons nebija pilns ar cilvēkiem.

Intercity Express (ICE) vilcieni Vācijā ir ļoti komfortabli un brauc ātri. Jau pēc četrām ar pusi stundām bijām Ķelnē, kur vajadzēja pārsēsties uz citu vilcienu.

Ķelne – Brisele

Ķelnē bijām tikai kādas 30 minūtes, tāpēc nekādas garās pastaigas neplānojām. Izgājām tikai ārā no stacijas un pēc neilga brāža devāmies uz peronu, lai sēstos nākošajā vilcienā.
Jāsaka, ka vācu komforta tālākajā braucienā vairs nebija. Vilciens, arī pirmās klases vagons, bija pilns ar cilvēkiem un pats vilciens izskatījās pamatīgi palietots. Labā ziņa – bija atlicis braukt līdz Briselei vairs tikai divas stundas.

Pirms došanās tālāk uz Londonu bijām nolēmuši pārnakšņot Briselē netālu no Gare du Midi (dienvidu) stacijas viesnīcā MEININGER Hotel Brussels Midi. Galvenais iemesls tam bija novērst risku nepaspēt uz Eurostar vilcienu, ja nu gadījumā ierodamies vēlāk nekā plānots. Bez tam, vēlajiem vilcieniem uz Londonu mēdz būt lielākas cenas.

Nakts Briselē

No stacijas līdz viesnīcai jāiet kādas 5 minutes, attālums tikai 400 metri. Viesnīcas tuvumā ir arī vairākas kafejnīcas un restorāni, kur paēst. Mēs gan izvēlējāmies vienkāršu turku kafejnīcu Cicek Kebab vēl kādus 300 metrus uz priekšu no viesnīcas. Kebabi tur ir autentiski, garšīgi un arī salīdzinoši lēti, var ēst gan uz vietas, gan arī pasūtīt līdzņemšanai.
Vēl viena pieminēšanas vērta detaļa. Viesnīcā blakus uzņemšanai ir bārs, bet aizmugurē kopējā virtuve un arī vieta, kur var paēst vai vienkārši pasēdēt pie galda ar datoru. Paši izmantojām šo iespēju, lai uztaisītu tēju un apēstu pusdienās no kafejnīcas līdzpaņemto kebabu otrajā dienā.
Tā nu mūsu otrā ceļojuma diena gāja uz beigām. Pēc garā ceļa bija patīkami ieiet dušā, nomazgāt ceļa putekļus un pa nakti atpūsties pirms pēdējā ceļa posma uz Londonu.