Plimuta

Plimuta ir piekrastes pilsēta, kas atrodas Anglijas dienvidu krastā starp Dēvonas dienvidiem un Kornvolu. Tajā dzīvo apmēram 260 tūkstoši cilvēku, kas nozīmē ka Plimuta ir salīdzinoši maza pilsēta; pilsētas statusu tā ieguva vien 1928. gadā.

Mēs nolēmām apmeklēt Plimutu divu galveno iemeslu dēļ – Plimutas džina rūpnīca un Nacionālais jūras akvārijs. Kā izrādījās, Plimuta ir pat jaukāka, nekā mēs iepriekš bijām iedomājušies – tā izskatījās tīra un mājīga, cilvēki, kurus mēs tur satikām, bija draudzīgi un jauki.

Nokļūšana Plimutā

Viens no Plimutas trūkumiem ir tā atrašanās vieta diezgan pamatīgā nostūrī. Plimuta atrodas apmēram 350 kilometrus no Londonas, un, ja jums ir automašīna, to var sasniegt aptuveni četru stundu laikā. Ja dodaties ar sabiedrisko transportu, no Londonas Padingtonas stacijas var paiet vēl mazāk laika, ja izvēlaties ceļot ar Great Western vilciena tiešp reisu.

Protams, mēs devāmies uz Plimutu ar automašīnu. Ap pilsētas centru ir daudz autostāvvietu, lai gan dažās no tām atļauts novietot automašīnu tikai līdz divām stundām. Mēs nolēmām mazliet pastaigāties ar kājām un noparkojāmies Lambhay Hill autostāvvietā – apmēram piecu minūšu gājienā no paša pilsētas cetra. No autostāvvietas paveras ļoti jauks skats uz Plimutas jahtu piestātni jo tā atrodas uzkalnā.

Plimutas džina vēsture

Kā jau teicu iepriekš, mēs vēlējāmies apmeklēt vēsturisko Plimutas džina spirta rūpnīcu, kas atrodas pilsētas centrā. Es to sauktu par muzeju, jo ekskursija bija patiešām izglītojoša, izzinot džina ražošanas tradīcijas un pilsētas un visa reģiona vēsturi. Lai pievienotos ekskursijai, jums ir jābūt vecākam par 18 gadiem, tomēr ir dažas ekskursijas, kuras varat rezervēt kopā ar nepilngadīgiem bērniem.
Plimutas džina rūpnīca ir vecākā strādājošā spirta džina ražotne Anglijā. Ir daudz iespēju rezervēt jums vairāk interesējošo rūpnīcas apskates tūri, un to cenas svārstās no 11 līdz 48 mārciņām atkarībā no jūsu izvēles. Mēs apmeklējām ražotni 2020. gadā, kad tur bija ar COVID saistītie ierobežojumi, tomēr pozitīvais bija, ka grupas bija ļoti mazas un sajūta bija kā individuāliem apmeklētājiem. Parasti šo vietu katru gadu apmeklē tūkstošiem apmeklētāju.

Nacionālais jūras akvārijs


Nacionālais jūras akvārijs Plimutā ir Lielbritānijas lielākais akvārijs. Daudzi cilvēki saka, ka tas ir labākais apmeklētais akvārijs. Biļešu cenas 2020. gadā ir £ 19.50 pieaugušajam (sākot no 16 gadiem) un £ 14.40 bērnam; ir pieejami arī dažāda veida ģimenes biļetes; 2020. gadā COVID ierobežojumu dēļ visas rezervācijas iepriekš jāveic internetā.
Akvārijā r vietas, kur paēst un suvenīru veikali, kā arī spēļu vietas bērniem. Akvārijā ir vairāk nekā 4000 dzīvnieku. Bez šaubām, šī ir milzīga atrakciju vieta, un jums būs vajadzīgs daudz laika, lai redzētu visu, kas tur tiek piedāvāts apskatei.

Ēdieni un dzērieni

Plimutā ir milzīga ēdināšanas vietu izvēle. Mums bija īsa diskusija, vai mēs vēlamies ēst tradicionālos fish & chips tam speciāli izveidotajā vietā, tomēr mēs nolēmām doties uz kādu no angļu krogiem, jo mums jau bija daži ieteikumi. Tātad, mēs atradām The Navy Inn netālu no Plimutas jahtu piestātnes vienā no galvenajām centrālajām ielām, -tikai pāris simtu metru attālumā no džina rūpnīcas.

Viss, ko es varu teikt, ir tas, ka ēdiens bija izcils (milzīgas porcijas), dzērieni bija atsvaidzinoši un atmosfēra bija patīkama un nepiespiesta, kā tam vajadzētu būt agrā pēcpusdienā. Rezultātā krodziņā pavadījām vēl vairāk laika, nekā sākumā bijām plānojuši.

Plimutas jahtu piestātne

Pirms atgriešanās mēs pavadījām kādu laiku, klīstot pa jahtu piestātni, vērojot daudzas tur stāvošās jahtas (bija jau rudens un pa ūdeni gandrīz nebija nekādas satiksmes). Vēlā pēcpusdienā mēs atgriezāmies autostāvvietā, lai atgrieztos mājās; visa diena bija patiešām aizraujoša.