Pavasaris Bohēmijā

Pašās aprīļa beigās mēs devāmies īsā dažu dienu garā ceļojumā uz Čehiju. Iespējams, ka visslavenākais Čehijas galamērķis ir tās galvaspilsēta Prāga, tomēr ziemeļaustrumu daļa, Bohēmijas reģions, ir ļoti iznteresanta un izcili skaista vieta pateicoties kalniem un un vietējajām tradīcijām.

Bohēmija (viss reģions) aizņem apmēram divas trešdaļas Čehijas Republikas.
Mums bija plānots apmeklēt rūpnīcu, kas ražo stiklu un kristālu pēc vecajām tradīcijām, vietējo alus darītavu (čehu alus vienmēr ir bijis garšīgs un kvalitatīvs), pavadīt kādu laiku pārgājienos apvidū pie Adršpahas (Adrspach) un atrast apkārtnē kaut ko interesantu, ko vēl būtu vērts apskatīt.

Kempings netālu no Trutnovas

Pirms ierašanās Čehijā atradām internetā  un rezervējām kempingu Dolce Vita netālu no pilsētas Trutnov (adrese: Dolce Vita, Oblanov 37, 54101 Trutnov, Čehija). Kempings piedāvā dzīvokļus kotedžās, kas atrodas netālu no ezera.
Kempings atrodas apmēram divu kilometru attālumā no galvenā ceļa, tomēr to ir viegli atrast. Pati vasarnīca nebija perfekti uzturēta, tomēr cena bija laba, un kempinga apkārtne ir klusa, un, kā mēs vēlāk atklājām, ļoti skaista, nodrošinot pilnībā relaksējošu atmosfēru.

Nacionālais parks Adrspach – Teplice Rocks


Nākamajā dienā pēc ierašanās mēs devāmies uz nacionālo parku Adrspach. Adrspach ir ciems Hradec Kralove reģionā; šī reģiona Milzu un Ērgļu kalni ir plaši pazīstami jau no romiešu laikiem un pat agrāk.
Ciems ir sadalīts administratīvajos apgabalos Lejas Adršpaha (Dolni Adrspach) un Kalnu Adršpaha (Horni Adrspach). Nacionālais parks Adrspach un apkārtne ir pazīstama dēļ Adršpahas-Teplices klintīm (arī Adršpahas Klinšu Pilsēta vai Adrspasske skaly čehu valodā). Plānojām pavadīt tur visu dienu.

Bohēmijas paradise

Tā kā mums bija līdzi mūsu suns, bija ļoti patīkami uzzināt, ka ir atļauts apmeklēt parku, ņemot līdzi mājdzīvniekus (biļete gan bija jāpērk arī mazajam pavadonim).
Akmeņi ir patiešām iespaidīgi! Tie ir ļoti populāri klinšu kāpējiem; dažus no viņiem mēs redzējām rāpjoties pa klintīm. Šī teritorija ir viena no skaistākajām Čehijā un tāpēc to sauc arī par Bohēmijas vai Čehijas paradīzi.

Netālu no Teplices klintīm ir galvenā ieeja, lai gan klinšu pilsēta patiesībā sākas apmēram divus kilometrus no ieejas. Pirms apmeklējām klinšu pilsētu, mēs devāmies uz tuvējo ezeru, lai baudītu skaisto ainavu ap to. Parkā ap ezeru visur ir labas takas, bet klinšu pilsētā lielākā daļa taku ir pat pārklātas ar asfaltu.
Ja neesat pārāk slinki, lai uzkāptu kalnā, izmantojot stāvu akmeņainu taku, un ir pacietība nedaudz pagaidīt rindā, parkā ir pieejams īss, bet ļoti aizraujošs laivu brauciens (pirms iekāpšanas biļete jāpērk atsevišķi, bet to noteikti ir vērts pamēģināt).
Adršpahas klintīm ir valsts dabas aizsardzības apgabala statuss, ir pieejamas arī ekskursijas ar gidu. Pieaugušo biļete ieejai maksāja apmēram 2,5 eiro, bērnu biļete puse no tās, ģimenes biļete (2 + 2) maksā apmēram 6 eiro; ieejas maksa sunim maksā nedaudz vairāk par 1 eiro.

Vakariņas viesu namā

Pēc visas pavadītās dienas Adrspahā mēs devāmies atpakaļ uz kempingu, bet pirms ierašanās pa ceļam izbaudījām jaukas vakariņas Trutnovā. Tas bija ļoti ģimenei draudzīgs restorāns viesu namā Penzion Porici (Poriču pansija), kas atrodas ārpus pilsētas centra. Es noteikti varu ieteikt šo restorānu, ja vēlaties klusā atmosfērā ieturēt garšīgu maltīti bez steigas. Mēs tur pat atgriezāmies vēlreiz un atkal bijām pilnīgi apmierināti ar viņu ēdienu un apkalpošanu.