Inoumāras agadira

Daudzi no jums, iespējams, zina Marokas piekrastes pilsētu Agadiru, tomēr Marokā ir daudz vietu ar nosaukumu agadira, viena no tām – Inoumāras agadira.

Kopumā nosaukums agadir berberu valodā nozīmē sienu, norobežojumu, nocietinātu ēku. Parasti agadiru izmantoja kā klēti graudu un cita veida preču uzglabāšanai.

Par Inoumāras agadiru

Visā Marokā ir daudz šo seno būvju, lai gan lielākā daļa no tām ir gandrīz sabrukušas un daudzas citas sen aizmirstas. Viena no šīm būvēm, Inoumāras agadira, bija mūsu galamērķis Marokas ceļojuma laikā.

Inoumāras agadira bija viens no objektiem, ko mums ieteica apmeklēt vietējie marokāņi. Līdz pat galamērķa sasniegšanai mums nebija ne jausmas par to, kas mums jāmeklē un ko mēs tur redzēsim. Pēc dažu norādījumus attiecībā uz maršrutu saņemšanas mēs devāmies ceļā. Jāpiebilst, ka daudzos gadījumos Google kartes Marokā ir pilnīgi bezjēdzīgas.

Agadir Inoumar


Es pat mēģināju papildināt kartes ar ceļiem, uzzīmējot jaunu maršrutu pēc tam, kad mēs atgriezāmies no šī ceļojuma, tomēr Google redaktori nez kāpēc tos neapstiprināja.
Jau vēlāk pēc mūsu apmeklējuma mēs atradām labu rakstu par Berberu klētīm Marokā (angļu valodā) – varbūt ir vērts to izlasīt, ja vēlaties apmeklēt kādu no tām.

Nokļūšana līdz objektam


Ja vēlaties apmeklēt Inoumāras agadiru, kas atrodas netālu no Afaïane, tur nesen ir rekonstruēts un izveidots ļoti labs ceļš. Precīzas Agdir Inoumar koordinātas ir 30.163274, -9.108826. Ja braucat no Tarudantas, ir tikai viena vieta, kur braukšana var būt nedaudz apgrūtināta, kad jums jāšķērso upes gultne netālu no Ciments du Maroc rūpnīcas (koordinātas: 30.196085, -9.176542). Šeit ir galvenā maršruta daļa kartē . Pēc Google kartēs atrodamā ceļa beigām Chtoukā vienkārši dodieties uz austrumiem. Lai gan tas nav atzīmēts Google kartēs, turpmākais ceļa posms ir ļoti labs. Līdzīgi dariet, kad ierodaties no Agadiras.
Parasti minētajā upē nav ūdens, lai gan pēc spēcīgām lietusgāzēm šeit var nebūt iespējams tikt pāri upei, jo tilts pirms kāda laika tilts sabruka tieši ļoti spēcīgu lietusgāžu rezultātā. Ierašanās no Agadiras caur Biougra un Imi Mqourn (ceļš R105) nekādas problēmas neradīs, jo jums nevajadzēs šķērsot upi tai vienkārši brauksit garām.

Vietas apskate


Jūs varat novietot savu automašīnu netālu no objekta, un jums būs jānoiet apmēram 600 metri lejup no kalna virzienā uz dienvidrietumiem; Inoumāras agadira nav redzama no autostāvvietas (stāvvietas koordinātas: 30.166697, -9.107983; tā nav oficiāla autostāvvieta, tikai vieta, kur varat atstāt savu automašīnu).
Liela daļa no Inoumāras agadiras ir nesen atjaunota un kopumā tā ir diezgan labi saglabājusies. Tur ir gids (nerunā angliski), kurš jums parādīs apkārtni un paskaidros par tās pielietojumu un vēsturi (ar ļoti nelielām franču valodas zināšanām mēs guvām zināmu izpratni par visu).
Pēc apmeklējuma būtu ietecams atstāt apmēram 50 MAD par gida pakalpojumiem un objekta apmeklēšanu. Tur vēl ir daudz darāmā, un viņi labprāt pieņems jūsu ziedojumus turpmākai attīstībai (uz vietas pat bija labi aprīkota tualete, kas mums sagādāja patiesu pārsteigumu). Viņiem ir arī Inoumāras Agadiras mājaslapa, kur jūs varat atrast papildu informāciju angļu valodā.